Weij; samen werken aan boerengastvrijheid

Wij voelen ons helemaal thuis op onze plek in de wereld: het Brabantse weidelandschap. Het inspireerde ons tot was wij wilden; samen het bedrijf runnen, vandaar “Weij”. Een bedrijf met de wei centraal: Bed en Breakfast In de wei en Vleesch van de weij.

B&B In de wei

onze trots in de wei


Onze B&B heet niet voor niets “In de wei”, want uit welk raam je ook kijkt, daar zie je weilanden. In die weilanden zie je met enige regelmaat koeien grazen. En met een beetje geluk zie je er een ree, haas, fazant, een koppeltje patrijzen  of een kievit. Wat je zeker ziet is boer Cees op zijn tractor.
Het fijne van de combinatie van boerderij en B&B is dat er dus ook regelmatig tijd is voor zomaar een praatje of als je meer wilt weten over de boerderij, de omgeving, wandel- en fietsroutes, leuke uitstapjes en vooral ook waar je lekker kunt eten.

Vleesch van de weij

onze familiekudde in de wei

De boerderij is nog volop in bedrijf, waardoor je Cees niet alleen bezig ziet met maaien en hooien in het weiland, maar ook op het erf is hij druk bezig met het schoonmaken van de stallen en het voeren van de koeien, de kalfjes en buffels. Ook de verkoop van vleespaketten vraagt aandacht. Er is altijd wel wat te doen op een boerderij dus af en toe springt Lies bij, naast haar baan buitenshuis.

Weij v.o.f.

Sinds 2018 is dat minder vaak nodig vanwege een reorganisatie van het bedrijf waardoor de werkzaamheden wat afnamen. Van de melkkoeien is afscheidgenomen en in de jongveestal wordt nu jongvee voor een collegaboer opgefokt. Ons eigen vleesvee staat in de voormalige koeienstal.
Deze reorganisatie gaf daarnaast de ruimte om een langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan: zelf gasten ontvangen in onze eigen Bed & Breakfast.