Vleesch van de weij staat voor eerlijk rundvlees. Onze runderen zijn allemaal op ons bedrijf geboren uit moederlijnen die al vele generaties oud zijn. Door het inkruisen van het Aberdeen Angus-ras hebben we de stap van melkvee naar vleesvee gemaakt. De rode dieren worden met Red Angus aangeduid en de zwarte met Black Angus. Vlees van Aberdeen Angus runderen staat bekend om zijn heerlijke smaak en optimale marmering.

Naast de vleeskwaliteit was het gemak waarmee de kalveren geboren worden een belangrijke reden om voor Aberdeen Angus te kiezen. Immers gemakkelijke geboortes geven geen complicaties en dat houdt de gezondheid van moeder en kalf op een hoog niveau. We gebruiken daardoor bijna geen medicijnen en behoren hiermee tot de beste 1% van het land.
Ook is het Aberdeen Angus ras hoornloos, waardoor de kalveren niet onthoornd hoeven te worden.

Wij houden onze vleesrunderen bewust in een familiekudde. Dat wil zeggen dat de kalveren van de geboorte af bij hun moeder blijven, wat voor rust in de groep zorgt. De kudde bevat dan ook runderen van alle leeftijden, van jong kalf tot volwassen koe of os. Omdat (jong)volwassen stieren in een familiekudde niet gewenst zijn (qua veiligheid en genetica) worden ze op jonge leeftijd van ongeveer 2 maanden door de dierenarts (onder verdoving) gecastreerd.

Onze dieren lopen een groot deel van het jaar in de wei, vandaar ook de naam Vleesch van de weij. Als de wei in de winterperiode te weinig gras levert en gemakkelijk door de groep kapot gelopen kan worden verblijven de dieren in een ruim strohok. Ze worden dan met kuilgras gevoerd. In de laatste maanden voor de slacht wordt het rantsoen aangevuld met mais, om het vlees een optimale smaak te geven.

Onze vleespakketten zijn samengesteld uit vlees van alle delen van het rund. Het pakket bevat o.a. gehakt, hamburgers (gekruid), stoof- en braadvlees, rosbief, entrecote en biefstuk. We bieden twee soorten rundvleespakketten aan: standaard met soepvlees (schenkel en rib) en luxe, zonder bot. Het pakket is 10 kg zwaar en neemt in de diepvries ong. 1 lade in beslag.
De kg-prijs van een standaard pakket is € 13,75
De kg-prijs van een luxe vleespakket is € 15,50
Bij afname van meerdere pakketten ineens hanteren we een staffelkorting.

Voorbeeld standaard vleespakket 10 kg, samenstelling kan verschillen

Naast de pakketten zijn er, beperkt, ook losse hamburgers en stukken vlees te koop. Denk hierbij aan brisket (borststuk), bavette, picañha (staartstuk) en de tong. Om verzekerd te zijn van deze exclusieve stukken vlees is het aan te raden om deze voor de slacht al te reserveren.

Het vlees wordt vacuüm verpakt en geëtiketteerd geleverd. In de koelkast is het zo tot wel 10 dagen houdbaar en in de vriezer zijn gehakt en hamburgers tot 6 maanden en het overige vlees tot wel 18 maanden te bewaren. Op het etiket is duidelijk de vleessoort en het gewicht vermeld.

Voor de BBQ-liefhebber kunnen we BBQ-pakketten leveren, compleet met salades, sauzen en stokbrood. Klik hier voor meer info.

Je kunt een pakket reserveren door te bellen naar 0413-210915 of te mailen naar weij-vof@ziggo.nl of via deze website.