De boerderij hoort bij het pittoreske dorp Boerdonk en ligt aan de Trentweg, de verbindingsweg met Keldonk. De Trentweg maakt deel uit van de knooppunt fietsroutes van waaruit je in alle windrichtingen op ontdekking kunt gaan op de fiets.

Boerdonk

Boerdonk is een knus dorp dat ruim 800 inwoners telt. De gemeenschapszin in Boerdonk is bijzonder sterk. Toen de plaatselijke kroeg dreigde te verdwijnen, werd een stichting in het leven geroepen om het hotel-café voor het dorp te bewaren. De dorps coöperatie ijvert voor de leefbaarheid en ontwikkeling van het dorp en houdt zich onder andere bezig met het veiligstellen van woningbouw, buitenschoolse opvang, aankleding van het dorpsbeeld. Om te zorgen dat heel Nederland (en de rest van de wereld) Boerdonk weet te vinden verzet de stichting door Boerdonk voor Boerdonk hele bergen. Het resultaat is een dorpsfeest waar zo'n 400 vrijwilligers (!) duizenden deelnemers voor de Buffelrun mogen ontvangen, een benefiet kickboxgala organiseren en het Buffelup Festival een waar feestje is.

Boerdonk heeft een mooi parkje dat de moeite van het bezoeken waard is. De kloostertuin is gelegen achter de kerk. Het bevat een fraai kunstwerk ter ere aan de 'zusters van Boerdonk' die het voormalige klooster in Boerdonk bewoonden. Aangrenzend vind je de replica van de Corneliskapel die in vroeg tijden aan de Kapelstraat stond.

De boerderij hoort bij het pittoreske dorp Boerdonk (+/- 800 inwoners) en ligt aan de Trentweg, de verbindingsweg met Keldonk (+/- 1200 inwoners). De Trentweg maakt deel uit van de knooppunt fietsroutes van waaruit je in alle windrichtingen op ontdekking kunt gaan op de fiets.

Boerdonk

Boerdonk is een 'kern met pit' zoals blijkt uit de vele activiteiten die in en rond het dorp georganiseerd worden. Daarbij zijn de buffelrun en trekkertrek absolute toppers.
In Keldonk is korenmolen De Hoop een prachtig voorbeeld van de kracht van kleine gemeenschappen. In 2018 werd de volledig gerestaureerde molen weer in ere hersteld dankzij de inzet van het hele dorp die met elkaar deze droom verwezenlijkte.

Wandelen

Het Rauwven in de Hurkskese bossen

Er zijn mooie opties voor de wandelaar van de korte afstand, bijvoorbeeld een blokje rondom de weilanden van de boerderij of in het nabijgelegen bos 'Het Hurkske' waar ook rolstoel toegankelijke paden te vinden zijn.

Het netwerk wandelknooppunten ligt op een steenworp afstand. Vanuit onze B&B sluit je er gemakkelijk op aan (knooppunt 99 of 16) en kun je de meest uiteenlopende wandeltochten maken. Op de site van wandelroutenetwerk vind je een routeplanner, wandelroutes en kun je een wandelapp downloaden.
Ook voor de lange afstand wandelaar zijn er mogelijkheden zoals het airbornepad market garden, het Peellandpad (LAW 701) of het rolstoelvriendelijke Brabants Grensdijkjespad*.

* Bespreek met de gastheer/vrouw de mogelijkheden van wegbrengen naar of ophalen van het start-/eindpunt van je wandeltocht.

Fietsen

Voor korte tochtjes zijn de dorpen Erp, Beek en Donk, Veghel en Gemert leuke bestemmingen. Elk van deze dorpen heeft zijn eigen charme en biedt daarmee een verscheidenheid van interessante plekken aan die de moeite van het bezoeken waard zijn. Een willekeurige greep uit de mogelijkheden zijn het Ridderplein in Gemert met het aangrenzende kasteel, de bijzondere kerktoren in Erp, de Noordkade (industrieel erfgoed) in Veghel en het dierenpark Regter Einde met een bijenhal in Beek en Donk.

Ook liefhebbers van dagtochten en langere fietstochten kunnen hier hun hart ophalen en kiezen voor routes door natuurschoon of via pittoreske paden richting verschillende mooie steden in de omgeving. Gewoon op de bonnefooi op pad of met behulp van de bovengenoemde fietsknooppunten waar je vanuit de boerderij makkelijk op kunt aansluiten.
Onze B&B ligt tussen de knooppunten 04 en 27. Via deze link vind je een fietsroute die je een rondrit laat maken door de buitengebieden van Erp en Boekel. Maar de site biedt nog veel meer routes.

Mocht je fietsen willen huren dan is dat mogelijk. Klik hier voor meer informatie,

Activiteiten

Uitjesboerderij Leekzicht: onder andere survivalparcours boven de koeien; tour de boer; wc borstel gooien.
Bavaria: Brouwerij tour.
Boerenbondsmuseum: het Brabantse boerenleven van een eeuw geleden.
Noordkade uitjes: onder andere twee verschillende escape rooms.

Bovenstaande is een kleine greep uit lokale activiteiten. Cees en Lies proberen op de hoogte te blijven van wat er in de buurt aan activiteiten aangeboden wordt en kunnen je daarover informeren.

Tips van gasten

Onze gasten komen vaak enthousiast terug van uitstapjes. Ter inspiratie delen wij deze informatie graag.

Voor het volledige overzicht klik hier.